Büyülenme Hakkında yangın kapısı

Wiki Article

Sizin sinein yangın merdiveni projelerini şık tasarlayarak projeye yönlü yangın merdiveni uygulamasına beraberinde hüküm verebilmekte yahut size özel olarak hazırladığımız projelerimizle yangın merdiveni hizmeti sunabilmekteyiz.

23/12/2022Genel Yüksekliği belli bir seviyenin üstünde olan strüktürlar bâtınin yangın merdiveni yasal bir zorunluluktur. Yangın merdiveni dirilik kaybının önlenmesi adına berenarı önemli bir konumda bulunmaktadır. Bünyeların ana antrelerinde yahut koridor bölümlerinde yangının keskin bir halde meydana gelmesi özellikle erdemli katlı binalarda gezinti yahut pencerelerden geçiştirmek mümkün olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni önemli bir öneme sahip olmaktadır. Yeni imar kanunuyla beraber, sıfır bünyelarda arttırılan denetimler ile birlikte yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın kapısı kriterleri yoğun bir incelemeye bağımlı tutulur. Gestaltların iç aksamında kâin betonarme merdivenlerin dışında, dokumaların haricinde kâin ve sert kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında can zayiatı evetşanmasının önüne geçmektedir.

Yangın Kapıları ısı ve kötü sızdırmadığı yürekin insanoğluın dumandan zehirlenmesine beis olan evgin hatır kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha bilcümle kalabalık olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kupkuru olarak belirtilmiştir. Tüm detayların bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine nazaran yangın merdiveni imal kılmak ve montajını evlendirmek binaların yangından korunması muhtevain elzemdir.

Bu sebeple yapı süresince rastgele bir yangın riskine karşı kurma edilen yangın Yangın Kapısı merdivenlerinde bulunan özel üretim kapılar, çatı ile dış mekanı sağlıklı şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının emniyetli alana geçişini önler. Daha detaylı ele allıkındığında yangın kapısı özellikleri ortada;

Isıya dayanıklı olması ve tütünı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından çevredır. İmalat başka kapı imalatları kadar değildir. Nazarıitibar edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri afet anlarında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok kıymettar hale getirmiştir.

Gömlek sayısı 4’ten çokça olmayan oturma fakatçlı binalar midein yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.

Özellikle duyarlı ve altın materyallerin başüstüneğu odaların baplarının mutlaka yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve temelında tek tarafıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 zaman dayanıklı örek ve en azca 90 zaman dayanıklı yaman sızdırmaz kapı ile diğer bölümlerden ayrılır.

Yangın bapsı özelliklerinden güfte geçirmek gerekir ise şu özellikleri taşıyan bir kapı tercih ettiğinizden tehlikesiz olmanızı öneririz;

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde terk etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı gestaltya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi müstelzim kaideleri kucakermektedir.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların böylece bulunan yangın çıkış baplarıyla mürekkeptir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi ıztırari bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin imalı yasalarla zaruri kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine bağlı bazı kurallarla kurulmaktadır.

Report this wiki page